SNEEUWDORP, FINLAND – HET GROOTSTE IJS HOTEL IN DE WERELD

Een verblijf in het Ice Hotel was een knipoog naar onze lijst met dingen die je moet doen voordat je sterft. Eindelijk hadden we de kans om deze winter te krabben in het Snow Village in Kittila, Finland. Een droom die uitkomt!

Weet je, dit soort dingen wordt één keer in je leven gedaan (tenzij je een hobby hebt zoals elk jaar op het ijs gaan slapen). Daarom willen we dingen goed doen. We hebben ons advies samengesteld voor iedereen die dezelfde droom deelt:

Waar is het ijshotel en naar welke?


Er zijn 10 ijshotels in de wereld. Ze zijn allemaal te vinden in verschillende uithoeken van de wereld, zoals Finland, Zweden, Zwitserland, Noorwegen, Alaska, Canada, Andorra en Japan. Er zijn dus nogal wat opties. Naar onze mening is een van de belangrijke selectiecriteria de bestemming. Dus wat voor soort vakantie wil je? Zodra je naar dit land gaat, breng je daar een vakantie door.

We hebben ervoor gekozen om de ervaring van een verblijf in een ijshotel te combineren met de ervaring van het noorderlicht. Als gevolg hiervan zijn opties zoals Zwitserland, Andorra en Japan automatisch geëlimineerd. Daarna komt Finland of Zweden of Noorwegen of Alaska of Canada.

Waarom hebben we voor Finland gekozen?

We zijn begonnen met het bepalen welke bestemming welke activiteiten belooft:

– Het was interessanter en leuker dan de andere dankzij de regio’s van Lapland, namelijk Zweden, Finland en Noorwegen, die in de poolcirkel bleven, de Sami-cultuur en het rendier, karting. Alaska en Canada zijn ook geëlimineerd.

Van deze 3 landen is Noorwegen geëlimineerd omdat het geen ijsbreker bevat, wat voor ons een essentiële ervaring is. Bovendien blijft Noorwegen vrij duur in vergelijking met de andere twee opties.

In Zweden waren dezelfde activiteiten ongeveer 30 tot 50% duurder dan in Finland. Finland was al actiever.

resultaten: Geef je hand aan Finland! 😀

Je kunt Northern Lights zelf bezoeken in Finland

– Alles wat je nodig hebt om een ​​rondleiding door het noorderlicht te maken, is onze gids voor het noorderlicht in Finland: toeristische route, prijzen, hotels, activiteiten, alles is klaar! Klik nu: Northern Lights Tour

– En hij leest dit artikel niet tijdens de voorbereidingen voor de tour, verslaat het repertoire: 15 – 15 Dingen om te doen in Lapland

** Budgetadvies **

– We hebben niet alleen hier gekeken, maar ook in andere ijshotels in Finland en Zweden. Elk ijshotel in deze twee landen kan immers gemakkelijk in het programma worden opgenomen, maar we hebben de beste prijs in Snow Village gevonden.

– Het mooie van Snow Village is dat het kameropties heeft met 2, 3, 4 of 5 bedden. Omdat sommige hotels slechts 2 bedden hebben. Dus als u een familie of een groep vrienden bent, kunt u veel van uw budget besparen door 1 kamer te delen. (Je kunt de romantiek weer vergeten omdat het al zo koud is).

– Als u hier overnacht, uw budget overschrijdt of bang bent om in de kou te slapen, is hier goed nieuws: u kunt naar het hotel gaan om de kamers te bezoeken of een drankje te drinken bij Ice bar-restaurant.

Kijk hier eerst!

de https://www.youtube.com/watch?v=fagu7nax4w
Hoeveel we ook uitleggen, het is niet voldoende om de woorden tot deze video met je te delen, om precies uit te leggen waar we doorheen gaan. Je moet deze video dus zeker eerst bekijken.

Snow Village – ‘s werelds grootste ijshotel

Snow Village ligt in Kittila, 200 kilometer ten noorden van de poolcirkel. Het avontuur, dat in 2001 begon met 6 kamers, is het grootste ijshotel ter wereld geworden. Binnen is er een groot ijsrestaurant, een ijsbar, een ijsbioscoop en een ijskerk die u kunt huren voor speciale gelegenheden zoals bruiloften. Tegelijkertijd heeft het hotel 2 verwarmde gemeenschappelijke ruimtes voor degenen die het koud hebben, een gezellig restaurant en een ruimte genaamd een warm huis voor gasten die alleen overnachten.

Elk jaar opnieuw gemaakt
Het hotel eindigt in april van elk jaar, het is helemaal opnieuw gebouwd met een gloednieuw concept in november! Daarom herhaalt het zichzelf nooit. Net als de houten sculpturen die specifiek waren voor dit jaar op het Burning Man-festival, werden tot as verbrand, maar het jaar daarop kwamen nieuwe ontwerpen en installaties.

De reden dat ze wachten op november is omdat de lucht in de vereiste mate valt. Omdat ze ze voor Kerstmis moesten opvoeden, hadden ze slechts 6 weken om de hele plant af te maken!

Kunstenaars en ambachtslieden van over de hele wereld werken samen, de bouw van het hotel gebruikt elk jaar 15 miljoen kilo sneeuw en 300.000 kilo natuurlijk ijs! De aangrenzende rivier zal naar verwachting bevriezen om de ijsblokken te verwijderen omdat de ijsmassa’s moesten worden verkregen uit het bevriezen van het stromende water voor de gewenste helderheid en duurzaamheid. Deze ijsblokjes worden voornamelijk gebruikt voor decoratieve stukken zoals meubels en beeldhouwkunst. Soms vluchtten wezens zoals bladeren of vissen het ijs in en konden daar opgesloten worden.

Kunstmatige en natuurlijke sneeuw wordt gebruikt in de ruwe constructie en andere details van het hotel. Wanneer de ruwe constructie van het hotel begint te ontstaan, komen kunstenaars binnen en creëren hun eigen creaties door ijs te beeldhouwen en te decoreren. Wanneer het hotel volledig is gesmolten, wordt alles weer gemengd met de natuur.

Maar de opwarming van de aarde, die door de jaren heen is gevoeld, is het team heel hard gaan pushen. Wanneer de winter 3 weken laat in 2019 arriveert, heeft het team nog 3 weken om het hotel te voltooien!

Wanneer te gaan

Op de foto hierboven: marshmallows in brand in het ijshoteltype. Op de foto hierboven: Northern Lights over Snow Village

Het hotel is geopend van december tot april. Deze periode is hetzelfde voor bijna alle ijshotels.

Onze suggestie is om te kiezen tussen februari of maart omdat je meer tijd hebt voor activiteiten overdag naarmate de dagen langer beginnen te worden. (Merk op dat in het noorden de dag extreem lang kan zijn in de zomer en extreem kort in de winter.) Bovendien wordt er gedurende deze periode gezegd dat de lucht lichter is en dat de zonneactiviteit tijdens de periode groter is. equinox, dus uw kansen om het noorderlicht te zien toenemen.

Als je in de tussentijd je kansen om het noorderlicht te zien wilt vergroten, Gids voor het noorderlicht – waar, wanneer, hoe we raden u aan onze gids te lezen.

Game Of Thrones-thema


Eindelijk is 2019 gearriveerd en we kunnen getuige zijn van het einde van Game of Thrones. Zoals alle fans waren we gezwollen om te wachten.

Zo goed nieuws voor ons is dat het hotelthema 2019 Game of Thrones maakt in samenwerking met HBO Nordic. Elke kamer is ontworpen met verwijzing naar een andere dynastie uit de serie. Er zijn verwijzingen van de bar naar het restaurant en naar Game of Thrones in alle openbare ruimtes. Gigantische drakenkoppen, Bravos-boot, ijstroon … De omgeving is alsof John Snow op elk gewenst moment zou uitgaan. Is het de beste? Laten we niet meer zeggen. Laten we stil zijn en praten over onze video hierboven.

Kan ik alleen maar binnen komen kijken?

Yes! Rondleidingen worden elk uur georganiseerd in het hotel. Je kunt overal op deze tour in- en uitstappen. Zelfs in de kamers … Als u wilt, kunt u iets drinken in de ijsbar, eten in het ijsrestaurant, naar de bioscoop gaan en foto’s maken tot 20:00 uur. (d.w.z. de laatste tour eindigt om 19:00 uur)

We willen er met name op wijzen dat we de beste maaltijd hebben gehad van onze hele reis naar Lapland in het Ice Restaurant hier. Het hotel heeft ook een warm café waar u snacks, broodjes en gebak kunt vinden.

tips: Probeer de bergbessen genomen op de ijsbar. De vrucht met de naam Cloudberry groeit alleen op de Noordpool en heeft een goede smaak.

Logeren in het Ice Hotel – Hoe te overleven?


Slapen in een ijskamer maakt geen deel uit van een zakkenfilter, maar het is uiteindelijk iets dat je een keer in je leven kunt ervaren. Wanneer krijg je een tweede kans?

Hoe koud is het
Hoewel het bed van ijs is, is er een matras zoals in uw huis. Dus je slaapt niet op het ijs. Je slaapt in de slaapzakken van het hotel. Natuurlijk zijn deze slaapzakken niet degene die zijn meegenomen op weg naar Interrail. Technische overalls die tot -30 graden beschermen. Dit betekent echter niet dat u zich in uw warme bed zult voelen, het betekent alleen dat het het tegen de kou beschermt. Maar maak je geen zorgen, het is niet zo koud als de binnenkant van het hotel. Sneeuw is zelfs een uitstekend isolatiemateriaal. Hoewel het buiten -20 of -30 graden is, blijft de temperatuur in het ijshotel constant tussen -5 en -1 graden.

Als u zich ‘s nachts echter niet comfortabel voelt in de kou, kunt u beschutting vinden in warme kamers in de gemeenschappelijke ruimte.

Enkele tips om je warm te houden in de slaapzak:
– Neem thermisch ondergoed mee (onder en boven).
– Het is heel belangrijk dat je kleding van synthetisch materiaal is. Omdat materialen zoals katoen vocht vasthouden, wordt het erg moeilijk om warm te blijven.
– Het klinkt misschien vreemd, maar hoe minder lagen je draagt, hoe warmer je blijft.
– Het werkingsprincipe van de slaapzak is eigenlijk gebaseerd op het verwarmen van de lucht in uw lichaam. Tulum isoleert deze lucht ook van buitenaf. Als uw maat kort is, vouw dan de rest van de slaapzak onder uw voeten. Gebruik ook je kleding om de lege ruimte in de slaapzak te vullen. Op deze manier moet je de warmte in de slaapzak verminderen, warmer.
– Neem geen douche en ga de sauna niet in voordat u gaat slapen. Onthoud dat vocht je vijand is.
– Was uw toilet voor het slapen gaan. Omdat er geen toiletten in de kamers zijn. Het is een nachtmerrie om uit je comfortabele pak te gaan en in ijzige gangen te rennen om naar het toilet te gaan. 🙂

tips: Neem de tijd om de volgende dag de sauna in te gaan.

Wat is inbegrepen in een overnachting?

– Het hotel biedt alle slaapbenodigdheden. Je neemt zelf je thermisch ondergoed mee.
– Alleen ontbijt is inbegrepen. Alle andere maaltijden zijn inbegrepen in de extra’s, maar alcoholvrije drankjes aan de bar zijn gratis.
– Je kunt ‘s nachts marshmallows vinden om van het vuur te genieten.
– Er is een hot sectie die alleen klanten kunnen betreden. Er is een gratis sauna en thee en koffie.

Ice restaurant biedt een echt banket


We droegen een hoed voor deze chef! We aten zeer goede gerechten uit de Lapse keuken.

Het Ice restaurant heeft geen à la carte menu, alleen een degustatiemenu van 3 borden. Ze hebben een menu bereid waar traditionele ingrediënten zoals rendieren en poolvissen samenkomen met de moderne keuken van Lapland. Aangezien we met zijn vieren waren, hadden we de gelegenheid om alles op het menu te proeven. We kunnen zeggen dat ze allemaal met elkaar zijn geslaagd.

U kunt naar dit restaurant komen voor lunch of diner, maar vergeet niet van tevoren te reserveren. U kunt ook vragen dat uw maaltijd wordt geserveerd in het warme gedeelte van het restaurant als u voldoende verzadigd bent van koude.

typt u: Als het gaat om het kiezen van een dessert, zullen de meeste mensen ijs vermijden gewoon omdat het koud is, maar hier is een legendarisch sparrenijs! Spar is de kerstdennen die we kennen. Het is een heel speciale smaak, of ze doen het hier heel goed, ik weet het niet. Het wordt geserveerd in een mengsel van karamelpasta. We hebben alle desserts geproefd, maar zelfs het sparrenijs versloeg de chocoladefondant. 🙂

Gekke bruiloft voor gekke koppels

Als er gekke koppels zijn die willen trouwen in de seramoni-kamer van het ijshotel, laten we zeggen: het ceremoniepakket kost maximaal 1.000 euro, maar deze prijs is exclusief de cateringservice. De bruidegom kwam binnen met een sneeuwscooter en de bruid met een slee. 🙂

We wachten ook op Instagram

U KUNT OOK INTERESSE hebben

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shares