PLAATSEN OM TE BEZOEKEN IN DİYARBAKIR | We zijn niet thuis

Diyarbakır was een van de steden die we ons afvroegen. Toen we aankwamen, begrepen we dat het een heel oude stad was. weinig bekend in Turkije, maar die de wereldagenda op zijn kop zette als archeologie Göbekli Tepe, die hier duizenden jaren verder leeft dan de heuveltijdperk van Kortik. De langste muren ter wereld zijn te vinden in Diyarbakır na de Grote Muur van China. El-Cezeri produceerde ook ‘s werelds eerste robot. Er wordt ook beweerd dat de eerste plaats om te leven in de wereld het Ergani-district van Diyarbakır is.

Er is ook de stad van de profeten in de race met hun buurman Şanlıurfa. Na Mekka en Medina was het graf van de meeste profeten en metgezellen in Diyarbakır, en de Grote Moskee was hier de 5e Harem-i Şerif. Met andere woorden, als er iets met de Kaaba gebeurt, betekent dit de 4e plaats die het centrum van de islamitische wereld zou moeten zijn.

In dit artikel hebben we plaatsen verzameld om te bezoeken in Diyarbakır.

Hoeveel dagen moet ik doorbrengen?

In feite kon Diyarbakır de toeristische spieren niet veel ontwikkelen door zijn eigen problemen aan te pakken. Je kunt de meeste plaatsen in de stad op één dag zien en afwerken.

Als je op tournee bent; Je kunt het zien als 2 dagen Gaziantep, 2 dagen Şanlıurfa, 1 dag Diyarbakır, 2 dagen Mardin.

Is Diyarbakır veilig?

Hier is een gezegde dat de lokale bevolking veel herhaalt; “Een netwerk dat naar Diyarbakır komt, en een ander netwerk dat van Diyarbakır gaat”. Op een dag ontmoetten we een paar leraren uit Izmir in Bergama. Ze waren erg overstuur toen Diyarbakır in dienst trad. Ik zei: “Je bent thuis met een heldere blik.” “We zijn een jaar in Izmir geweest en hebben gevraagd om onze ontmoeting in Diyarbakir. We kunnen onze vriendschappen daar niet vinden. Kort samengevat weerspiegelen nieuwskoppen en politiek niet het burgerleven hier.

Diyarbakır heeft echter absoluut gevoelige buurten. De wijngaarden en alle historische plaatsen om te bezoeken zijn in Suriçi. Dus als je naar Diyarbakır gaat, valt je weg noodzakelijkerwijs op Suriçi. Het loont hier om voorzichtig te zijn. Ik nam bijvoorbeeld een foto van een lege straat. De stem van een vreemde begon me te berispen. Ik keek, ik vond de eigenaar van het geluid niet. Het bleek dat hij op het dak van het huis was. Hoewel ik hem niet neerschoot, maar ik op een lege straat fotografeerde, kwam hij tegen me op. Ik bedoel; Zelfs als het leven weer normaal wordt, kunnen sommige mensen nerveus zijn. Het helpt om je grenzen te kennen. Vind het niet in Suriçi als het donker is.

Het leven is genormaliseerd in en rond de Ulu-moskee. U kunt gemakkelijk de residenties van Ahmet Arif, Cahit Sıtkı en Cemil Pasha bezoeken. Als je verder gaat en de diepten van Suriçi ingaat in de richting van de İskenderpaşa en de Ziya Gökalp-herenhuizen, begin je de aandacht te trekken. We hebben geen negatieve situatie ervaren aan de andere kant van Suriçi, dat wil zeggen aan de kant van de weg waar de hostels Hasan Pasha en Sülüklü zich bevinden.

Plaatsen om te bezoeken in Diyarbakır

De roze cirkel vertegenwoordigt het centrum van Diyarbakır en de regio Suriçi is het toeristische centrum van de stad. De meeste plaatsen om te bezoeken zijn hier. Je kunt ze allemaal te voet bezoeken. Comfortabel einde in 1 dag. Slechts 8-10 minuten rijden van de Ongözlü Suriçi-brug. De Hevsel-tuinen, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan, liggen tegenover Suriçi. Zodat u ze dezelfde dag nog kunt zien. We hebben Suriçi hieronder in meer detail beschreven en afzonderlijk in kaart gebracht.

De paarse ring is Silvan met de Malabadi-brug. Het duurt 1 uur met de auto vanuit Suriçi.

De groene ring is Til. 50 minuten rijden van Suriçi.

Accommodatie in Diyarbakır

Novotel Diyarbakır


Het hotel ligt aan de nieuwe kant van de stad en naast het AVM Forum. Het heeft 171 kamers met airconditioning, een minibar en een eigen badkamer. Het heeft een overdekt zwembad, spa, restaurant, betaald ontbijtbuffet, luchthaven transfer onder voorbehoud van extra productie. Dieren zijn niet toegestaan Het biedt gratis parkeergelegenheid en WiFi-internet. U kunt punten verzamelen uit het All loyaliteitsprogramma en gratis verblijven in andere hotels in de groep of de punten omzetten in THY mijlen. Klik om het hotel in detail te bekijken en een reservering te maken.

Plaatsen om te bezoeken in de regio Diyarbakır Suriçi

Klik om de kaart op Google Maps te openen.

1. Kasteel van Diyarbakır
2. Diyarbakır Archeologisch museum
3. Diyarbakır Cultuurhuis
4. Cahit Sıtkı Tarancı Museum
5. Ahmet Arif Literatuurmuseum
6. Grote moskee

7. Geschiedenis Hasan Pasha Inn
8. Ziya Gökalp-museum
9. Sülüklü Inn en Sheikh Mutahhar-moskee
10. Surp Giragos Armeense kerk
11. Kerk van de Maagd Maria
12. Cemil Pasha Mansion
13. Geitenteken

Suriçi is onze favoriet bij Diyarbakır. De regio Suriçi is het echte dorp Diyarbakır. Tot de 19e eeuw ging de kolonie in het centrum van Diyarbakır nooit verder dan de stadsmuren. Om deze reden bleef de regio genaamd Suriçi een compacte kolonie met architectonische kenmerken op zichzelf. Het meest interessante kenmerk van deze regio is dat de muren deel uitmaken van het dagelijks leven! We hebben bijvoorbeeld geleerd dat wanneer mensen naar de stad kwamen voor een avondwandeling, toen we hier kwamen.

Hier, prachtige historische stenen herenhuizen, waarvan de meeste worden geëxploiteerd als musea of ​​plaatsen, Er zijn musea, kerken en cafés. Het belangrijkste kenmerk van alles is de basaltsteen die in hun constructie is gebruikt. Basaltsteen vormt zich wanneer het magma afkoelt en vast wordt. Daarom heeft het een donkere kleur. Verspreid over de smalle straten van Suriçi, met portieken, Iwans, zwembaden en waterstromen en zomer- en wintersecties, zijn deze huizen allemaal gescheiden werelden. Allen zijn de structuren gevormd door de cultuur van Diyarbakır, de geografische omstandigheden, de praktijken van het dagelijkse leven van mensen. We hebben hieronder ook enkele van de prachtige gebouwen in Suriçi beschreven. Standplaats Klik door naar.

De oudste moskee in Anatolië Diyarbakır Grote moskee

Diyarbakır Ulu-moskee staat bekend als de oudste moskee in Anatolië. In 639, door de moslims, die Diyarbakır regeerden, Resterende voor Armeniërs Het werd gecreëerd door de kerk van Martoma te transformeren in een moskee. De moskee werd voor het eerst gerepareerd in 1091 op verzoek van de Grand Seljuk Sultan Melikshah en vervolgens herhaaldelijk op verschillende tijdstippen. Alle stenen versierd in de kolommen na de brand en de aardbeving van 1115 werden vernietigd.

De Ulu-moskee wordt ook geaccepteerd als de 5e Harem-i Şerifi van de islam na respectievelijk de Kaaba, Ravza-i Mutahhara, Masjid-i Aksa, Syrië Damascus Umayyad-moskee. Trouwens, volgens het joodse geloof, is Kalne een van de heiligste steden na Jeruzalem.

Een ander kenmerk van de moskee is dat de zonnewijzer gemaakt door de beroemde geleerde El Cezeri, beschouwd als de vader van cybernetica, hier te vinden is. De minaret van de moskee is een vierkante minaret, die zelden in Anatolië wordt gezien. Hier kun je gemakkelijk begrijpen dat het door de kerk is gebouwd. Standplaats Klik door naar.

Een klassiek ontbijt: Hasan Pasha Inn

Het is essentieel om een ​​toerist te zijn in Diyarbakır, om de dag te beginnen met een kopje koffie bij Hasan Pasha Inn. De Hasan Pasha Inn is een herberg met twee verdiepingen en een binnenplaats gebouwd in 1573 door Vezirzade Hasan Pasha, een van de Ottomaanse gouverneurs. De herberg, die een fontein met een kolom en een koepel in het midden heeft, is vandaag een van de meest toeristische koffiepauzepunten in Diyarbakır. Sommige interieursecties worden gebruikt als restaurants, ontbijtwinkels, boekhandels en cafés. Je moet hier zeker een koffiepauze nemen. Als je komt voor het ontbijt mJe zou kunnen zeggen dat er teveel soorten plekken zijn om het personeel te buigen. Sommige zijn mooi, sommige zijn eh. Geroosterde eieren zijn ook de koning van de tafel, omdat volgens Diyarbakırs “een maaltijd zonder vlees jammer is!” Voordat ik het vergeet, werd hier ook de eerste Kaaba-zijdedeken geweven. Standplaats Klik door naar.

Cultuurhuis Diyarbakır

Dit is een ander Suriçi-landhuis waar je op de binnenplaats kunt zitten en je bij het publiek kunt voegen. Tegenwoordig is de thuisbasis van de vereniging voor cultureel toerisme en muziek van Diyarbakır de plaats waar de activiteiten van de vereniging plaatsvinden, waar recitals voor poëzie, livemuziek uit Diyarbakır en smaken van de keuken Diyarbakir worden geserveerd. We waren nogal verrast om te zien dat hij aan het touren was met het team dat speelde en zong in het midden van maandag, maandag. Standplaats Klik door naar.

Ahmet Arif Museum en Art House

Een 120 jaar oud herenhuis Diyarbakır, gewijd aan de nagedachtenis van Ahmed Arif, een van de beroemdste dichters uit Diyarbakır, werd onteigend, gerestaureerd en in dienst gesteld in 2011 door het ministerie van Cultuur en Toerisme van het Ahmet Arif-museum. In het museum worden persoonlijke voorwerpen zoals een bril en een typemachine van de dichter Ahmed Arif, gedichten die hij met de hand schreef en foto’s van vele dichters die in deze regio zijn opgeleid tentoongesteld. Er zijn veel geschiedenis- en literatuurboeken in de museumbibliotheek. Toegang is gratis. Standplaats Klik door naar.

Cahit Sıtkı Tarancı Cultuurmuseum

“Vijfendertig jaar! Het huismuseum van onze dichter Diyarbakır Cahit Sıtkı Tarancı, die zei dat hij de helft ervan op 46-jarige leeftijd verloor, ligt naast het museum en het kunsthuis Ahmet Arif. Het museum werd gecreëerd door het huis te transformeren waar de dichter Cahit Sıtkı Tarancı, geboren op 2 oktober 1910, werd geboren en opgegroeid en zijn jeugdjaren doorbracht in een museum gewijd aan de dichter. Gebouwd in 1733, heeft het huis alle kenmerken van de traditionele civiele architectuur van Diyarbakir. Het huis, dat in 1973 door het ministerie van Cultuur uit de familie Tarancı werd gehaald, werd in 1974 gerestaureerd en voor bezoekers geopend als het Cahit Sıtkı Tarancı Cultuurmuseum. Gesloten op maandag. Toegang is gratis. Standplaats Klik door naar.

Cemil Pasha Mansion City Museum

Het is een van de residenties van Suriçi, een van de mooiste voorbeelden van civiele architectuur in Diyarbakır. Dit herenhuis is al het mooiste en grootste herenhuis in Diyarbakır. Het herenhuis, gebouwd door Ottomaanse gouverneur Ahmet Cemil Pasha tussen 1888-1902, werd ontworpen als een zomer-wintertuin met een grote binnenplaats en een zwembad, net als in andere woningen in Diyarbakır. Je vindt veel elementen van de Diyarbakır-cultuur in het landhuis, dat door de grootstedelijke gemeente Diyarbakır is omgebouwd tot een stadsmuseum. Standplaats Klik door naar.

Ziya Gokalp Museum

Dit Diyarbakır-huis is de geboorteplaats van socioloog en schrijver Ziya Gökalp in 1876. Gebouwd in 1806 met twee verdiepingen basaltsteen, werd het huis in 1956 omgebouwd tot een museum. Het museum bevat objecten van Ziya Gökalp, boeken , documenten, foto’s en andere etnografische werken in zijn bibliotheek. Het museumhuis werd zwaar beschadigd tijdens de protesten in oktober 2014, maar werd later gerestaureerd en heropend. Het museum is geopend van 19.00 uur in de zomer tot 17.00 uur in de winter. De toegangsprijs is 10 TL, maar Müzekart passeert. Standplaats Klik door naar.

İskenderpaşa Mansion

Het huis, dat werd gebouwd als een woning door İskender Pasha, die in 1551 gouverneur van Diyarbakır werd en 14 jaar gouverneur van Diyarbakır werd, wordt geëxploiteerd als een thee- / ontbijttuin. Er zijn platanen van minstens 400 jaar oud in de tuin van het landhuis. Een tussenstop die je kunt overslaan als je het mij vraagt. Standplaats Klik door naar.

Leech Inn

Sülüklü Han is een historische plaats in Suriçi, waar u uw koffie of Syrische wijn kunt drinken in een authentieke sfeer. Gebouwd in 1683 door Hanilioğlu Mahmut Çelebi en zijn zus Atike Hatun, werd Sülüklü Han in 2010 gerestaureerd en heropend voor het publiek. Als je zegt waar je je naam vandaan haalt, wordt de bloedzuiger nog steeds uit de put gehaald en in de geneeskunde gebruikt alternatief. Standplaats Klik door naar.

Ickale

Içkale, het eerste nederzetting- en administratieve centrum van Diyarbakır, was de plek waar we het meest van genoten in de stad. De historische gebouwen van İçkale, met 20 bastions en 4 poorten, zijn in 2005 gerestaureerd en gefunctionaliseerd door het ministerie van Cultuur en Toerisme. Tegenwoordig bestaan ​​de historische gebouwen uit het archeologisch museum, het museum stenen voorwerpen, het museumcafetaria, een gouverneursgebouw en de kerk St. George. Toegang tot Kaleiçi is verschuldigd en sluit om 17:00 uur, maar u kunt het overdekte café tot later gratis betreden.

Diyarbakır Archeologisch museum

Het archeologisch museum, dat in 1934 werd ingewijd in Zinciriye Madrasa bij de Grote Moskee, werd in 1985 naar zijn huidige gebouw verplaatst en in 1993 aan het publiek gepresenteerd. Het museum heeft een verzameling werken uit de prehistorie, Hellenistische, Romeinse, Byzantijnse, Seljuk en Ottomaanse, die werden opgegraven in de regio. Ook recent zijn de vondsten van Körtik Tepe hier te zien. Körtik Tepe is, net als Göbeklitepe, een van de recent ontdekte plaatsen in Anatolië, waaruit blijkt dat de mensheid zich vestigde vóór de landbouwproductie.

Bij opgravingen in deze regio werden monsters van botnaalden en weefsels van 12.500 jaar oud gebruikt. Dit laat zien dat de gemeenschap die hier woont zowel een jager-verzamelaar als een gevestigde orde heeft. De mensen die hier wonen hebben het probleem van de accommodatie opgelost, hebben religieuze instellingen geïnstitutionaliseerd en zijn zelfs begonnen esthetische bezorgdheid te tonen over de decoraties die ze op stenen containers hebben gemaakt.

Saint George Church

Er is ook een Sint-Joriskerk in de buurt van het museum. Deze plaats functioneert ook als een openluchtgalerie. De koepel is ingestort maar is nog steeds erg majestueus. Vergeet niet om daar ook te stoppen. Het museum is geopend tot 17.00 uur en gaat door Müzekart. Kosten: 10 TL. Standplaats Klik door naar.

Sheikh Mutahhar-moskee en vierbenige minaret

Het belangrijkste kenmerk van de Sheikh Mutahhar-moskee, gebouwd door Akkoyunlu Kasım Bey in 1500 door rijen van zwarte en witte stenen, is de minaret gebouwd op vier kolommen. Deze minaret is de enige vierbenige minaret in Anatolië. Volgens de legende is de wens van degenen die zeven keer onder deze vier voeten zijn gepasseerd, aanvaard. Gratis te proberen! Standplaats Klik door naar.

Armeense kerk van Surp Giragos

De Armeense kerk van Surp Giragos met vijf beuken en vijf apsissen, bekend als de grootste Armeense kerk in het Midden-Oosten, is een Armeense kerk gebouwd tussen 1515 en 1518, zoals blijkt uit de inscriptie. Het werd volledig herbouwd in 1880 en herbouwd in 1883. De kerk werd gerestaureerd en geopend voor aanbidding door de kerkstichting en de grootstedelijke gemeente Diyarbakır in 2011, maar werd zwaar beschadigd tijdens evenementen in de regio tussen 2015 en 2016. Net als bij Turkije in 2019 bij het ministerie van Milieu en Stedenbouw ten tijde van de kerk kost het herstel nog meer werk. De reparatie moest eind 2020 worden voltooid. Standplaats Klik door naar.

Maagd Maria Assyrische kerk Kadim

Het is de historische kerk van de Syrische samenleving van 20 mensen in Diyarbakır. De kerk uit de 3e eeuw, die in de loop van de tijd meerdere keren is gerepareerd, heeft een Byzantijnse Mihrab, een deur uit het einde van de Romeinse periode en historische iconen en speciale delen van houtwerk binnen. Ondanks het verstrijken van de tijd staat het nog steeds open voor aanbidding. Standplaats Klik door naar.

Diyarbakır kasteel

Geit teken

Diyarbakır Castle is het historische Diyarbakır Castle, dat vier hoofdingangen heeft, namelijk Dag Kapi, Urfa Kapi, Mardin Kapi en Yeni Kapi, bestaande uit twee delen: het binnenste kasteel en het buitenste kasteel. Deze muren zouden de langste en breedste verdedigingsmuur ter wereld zijn na de Grote Muur van China. Het geitenteken, dat in 2015 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO stond met het culturele landschap van de Hevsel-tuinen, is een populair beeld. Standplaats Klik door naar.

Plaatsen om te bezoeken in Suriçi, Diyarbakır

Ten Eyed Bridge

De brug met tien ogen, bekend als de Silvan- of Mervani-brug, verbindt de twee zijden van de Tigris. De brug, die werd gebouwd door Nizamüddevle Nasr, de heerser van Diyarbakır ten tijde van de Mervaniden, dateert uit 1065. De brug, 178 meter lang en 5,6 meter breed, werd gebouwd van gesneden basaltsteen met 10 ogen. Standplaats Klik door naar.

Hevsel-tuinen

Hevsel, dat eruit ziet als een weelderige tuin van het paradijs, is een enorm gebied tussen de muren en de tijger. Het is een regio van cultuur die zo rijk en historisch is in termen van biodiversiteit dat het het onderwerp is geweest van vele liedjes en is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Meer dan 180 soorten vogels, otters, vossen, marters, eekhoorns en egels leven in de Hevsel-tuinen, het grootste vogelparadijs in het zuidoosten van Anatolië. een station voor trekvogels, recreatie, huisvesting, evenals Hevsel, dat een beschermingszone is, met de zeldzame havik ook gastheer voor de zomer in Turkije. Standplaats Klik door naar.

Klaar voor Diyarbakır

Malabadi-brug

Hier is de Malabadi-brug in Silvan, een district van Diyarbakır, 96 kilometer, 1 uur en 15 minuten van het centrum van Diyarbakır, dat we kennen met zijn beroemde lied. Volgens zijn opschrift, Timurtaş b. İlgazi b. We weten dat het werd gebouwd door Artuk. De brug wordt beschouwd als een van de monumentale meesterwerken van techniek en architectuur uit de Seljuk-periode van de 12e eeuw. Waarom is dat Omdat deze brug de grootste boogoverspanning ter wereld is met zijn puntige hoofdboog van 40,86 meter, en het is de stenen boogbrug. Er zijn schuilplaatsen, toiletten en reliëfs met figuren van mens, zon en leeuw op de brug aan beide uiteinden. Je hebt wat meer tijd in Diyarbakır, en als je er een auto onder hebt, gaan we hem bekijken. Standplaats Klik door naar.

Egil

De wijk Eğil van Diyarbakır, 47 kilometer en 1 uur van het centrum, is een plek waar we ons kunnen bedenken, vooral tijdens de zomermaanden, met boottochten en watersportfaciliteiten in het meer van de Kralkızı-dam . Gazebos, restaurants, landelijke cafés aan de oever van het stuwmeer zitten vol met zomer. Het is ook een geloofscentrum, waar de graven van 9 profeten in andere religieuze boeken zouden zijn, waaronder de Koran. Tegelijkertijd, zoals je kunt zien aan de graven van koningen die je tijdens boottochten zult zien, is het de stad van koningen van zijn tijd. Standplaats Klik door naar.

Mardin

Gemiddelde voorraad Diyarbakır, dag, maar met een buurman van unieke geschiedenis en architectuur, kan ook een tip geven aan de UNESCO Werelderfgoedlijst Turkije Mardin You in het tijdelijke gebied. Omdat de afstand tussen het kasteel van Diyarbakır en het kasteel van Mardin 94 kilometer is, 1 uur en 25 minuten. Standplaats Klik door naar.

Diyarbakır Cultuur- en watermeloenfestival

Zoals u weet, is de watermeloen van Diyarbakir beroemd. Het Diyarbakır Cultuur- en Watermeloenfestival wordt in september georganiseerd om deze smaak te promoten en de producent elk jaar te ondersteunen. Activiteiten zoals de watermeloenwedstrijd, de beste kindermeloenwedstrijd, de watermeloenwedstrijd, de cultuur en het watermeloenfestival.

Eten en drinken in Diyarbakır

We schreven de antwoorden op vragen als wat te eten en waar te eten in Diyarbakır in een apart artikel: Wat te eten, waar te eten in Diyarbakır

Vervoer in Diyarbakır

Om Diyarbakır te bereiken, zijn er elke dag wederzijdse vluchten vanuit grote steden als Istanbul, Ankara en Izmir. Bovendien hebben busmaatschappijen in het hele land dagelijkse vertrekbussen. Bussen komen aan op het centraal station van de stad, maar als je liever met het vliegtuig komt, is je werk heel eenvoudig. Omdat Diyarbakır Airport heel dicht bij de stad ligt. Er zijn slechts 10 kilometer tussen het stadscentrum en de luchthaven. Om vanaf de luchthaven naar het stadscentrum te komen, kunt u een auto huren op de luchthaven en de taxi of stadsbussen gebruiken die elk uur vertrekken.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shares