O ,, WANNEER, HOE, DE BESTE NOORDELIJKE LICHTEN

Northern Lights, ook bekend als Aurora Borealis, veruit het meest fascinerende natuurfenomeen op deze planeet. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de aurora niet iets dat je dagelijks in de landen van het noorden kunt zien. Duizenden toeristen gaan elk jaar naar het noorderlicht, maar de meesten komen met lege handen terug. Alle kosten, arbeid en tijd worden verspild. We kunnen je visie niet garanderen, maar als degenen die het avontuur van het noorderlicht hebben overwonnen, hebben we een gids met informatie opgesteld die je kansen om te zien maximaliseert.

Er zijn ook zuidelijke lichten! – Dit noorderlicht komt ook samen op de Zuidpool. Aurora Australis Genoemd. Met andere woorden, dit kan worden gezien in landen zoals Tasmanië en Nieuw-Zeeland, maar omdat de toegang tot de lichten in het noorden veel eenvoudiger is en de optie waar u ze kunt vangen lichten is hoog, landen in de poolcirkel hebben vaak de voorkeur. Daarom zullen we hier met name het noorderlicht noemen.

Waar wordt het noorderlicht gezien?

De beste plaatsen om het noorderlicht te zien, zijn de delen van de landen die in de boog Aurora Oval nabij de Noordpool liggen:

Zweeds Abisko, Björkliden, Jukkasjärvi, Kiruna, Luleå, Tornedalen
Finland Inari, Ivalo, Kakslauttanen, Luosto, Nellim, Nuorgam, Rovaniemi, Saariselkä, Utsjoki
Noorwegen Alta, Andøya, Bødø, Finnmark, Hammerfest, Harstad, Karasjok, Kirkenes, Kjollefjord, Lakselv, Lofoten Islands, Narvik, Nordkapp, Skibotn, Svalbard, Tana Bru, TromsoVardø
IJsland Akureyri, Grimsey, Hvalfjörður, Ísafjörður, Þingvellir National Park, Reykjavik, Snæfellsnes, Vatnajokull
Groenland Ammassalik, Isortoq, Kangerlussuaq, Kulusuk, Kuummiut, Sermiligaaq, Tasiilaq, Tiniteqilaaq
Rusland Murmansk, Salekhard, Severodvinsk
Alaska ankerplaats, Barrow, Bettles, Denali, Fairbanks, Fort Yukon, Prudhoe Bay
Canada Calgary, Dawson City, Fort McMurray, Fort Nelson, Gillam, Lake Athapapuskow Manitoba, Pangnirtung, Whitehorse, Yellowknife, Yukon

Natuurlijk heeft elke plaats zijn voor- en nadelen. Bijvoorbeeld de meest economische optie onder Rusland. Maar ook hier is wat u kunt doen op het gebied van activiteit beperkt. Fins Lapland biedt zowel veel betaalbaardere als veel meer nevenactiviteiten dan andere Scandinavische landen. Voor meer informatie Waar zijn het noorderlicht: voor- en nadelen van landen u kunt ons artikel bekijken.

Aurora ring

Deze dikke groene ring die de arctische gebieden van de wereld kruist, wijst naar de regio waar het noorderlicht op grote schaal wordt gezien. Heel IJsland en de noordelijke regio’s van Noorwegen, Zweden en Finland blijven in de cirkel van de aurora.

In zeldzame gevallen waarin de aurora-activiteit zeer intens is, kunnen de lichten echter dalen in het gebied dat wordt aangegeven door de dunne groene lijn. Maar het is onwaarschijnlijk dat het zo ver naar het zuiden wordt gezien. Welnu, we kunnen zeggen dat het op een dag zo veel mogelijk is als een vinger in de hand. Dus als je het noorderlicht gaat zien, ga dan niet verder naar het noorden.

Aan de andere kant, wanneer er aurora-activiteit van zeer ongebruikelijke intensiteit was, kon het noorderlicht naar de Middellandse Zee afdalen. Dit is hoe hij op de NASA-pagina schrijft. Maar dit is een situatie die zich maar eens in de 10 jaar voordoet.

Zoals u op de kaart kunt zien, is er geen Aurora-activiteit direct op de Noordpool. Dus beter is de legende van het noorden niet helemaal waar. Maar hoe verder naar het noorden je in de Aurora-ring bent, hoe beter. Gedurende deze tijd is gevonden dat de ovale aurora in de loop van de jaren een beetje naar het zuiden is verplaatst.

Helaas garandeert het ergens in de ovale aurora niet dat het noorderlicht te zien is. Om te begrijpen waar u de lichten het meest waarschijnlijk zult zien, moeten we eerst de factoren begrijpen die de vorming en zichtbaarheid van het noorderlicht bepalen.

Factoren die uw kans bepalen om het noorderlicht te zien

1. Intensiteit van activiteit in de zon

Als we het kort proberen uit te leggen, is het noorderlicht de reactie van de elektrisch geladen deeltjes die worden uitgestoten door de explosies van de zon met de gassen van onze atmosfeer. Wanneer deeltjes die door de explosie in de zon worden geblazen de wereld binnenkomen, worden ze aangetrokken door de Noord- en Zuidpool onder invloed van magnetische velden. Daarom zien we het noorderlicht in het noorden en zuiden van de wereld.

Samengevat; De intensiteit van de activiteit in de zon – dat wil zeggen de intensiteit en snelheid van de zonnewind – bepaalt de zichtbaarheid van het noorderlicht.

Er zijn ook dagen waarop de activiteit in de zon erg intens is, er zijn ook dagen waarop het niet intens is … Er zijn toepassingen die volgen wat er in de zon gebeurt en de situatie van de aurora voorspellen. We zullen er wat later over praten.

Aangezien de door de zon verstrooide deeltjes gemiddeld gedurende 4 dagen de aarde bereiken, kan de intensiteit van de lichten alleen worden gegeven met 4-daagse voorspellingen, maar de meest nauwkeurige voorspelling is de dagelijkse voorspelling. Dus als je maanden van tevoren plant om het noorderlicht te zien, gooi je een munt.

2. De lucht is open

Het tweede belangrijke punt bij het zien van het noorderlicht is of de lucht helder is of niet. Het bewolkte en besneeuwde weer trekt een gordijn tussen Aurora en we kunnen de lichten niet zien, zelfs als er voldoende activiteit is. Dit is vaak het geval in Noorwegen omdat de hoge Noorse bergen de wolken boven de oceaan vangen en boven de stad vasthouden. Dit is enigszins de reden voor onze overvloedige regenval in de Zwarte Zee. Dit verkleint uw kansen om het noorderlicht te zien.

Samengevat; Om het noorderlicht te zien, heb je een open lucht en intense activiteit in de zon nodig.

Waar u het beste het licht in Lapland kunt zien

Statistieken suggereren dat een combinatie van buitenactiviteiten en hoge activiteit het vaakst wordt gevonden in Abisko, Zweden. Tocht vanuit verschillende richtingen veegde de wolken omdat ze hier botsten. Abisko’s bijnaam is Blue Hole omdat de lucht helder is.

Dit maakt Abisko een Aurora-punt waarschijnlijker dan veel andere plaatsen, daarom hebben we voor Abisko gekozen en hadden we een buitengewone ervaring met Northern Lights. Het was echt de meest intense activiteit die we hebben gezien. Maar toch, het is veel geluk. Waarschijnlijk brak dezelfde nacht in het noorden van Finland en Noorwegen.

De plaats die we aanbevelen voor Finland is de regio van het Inari-meer. Samengevat, als je ten noorden van Saariselka gaat, zul je je glorie maximaliseren. We hebben een geweldige nacht gehad in Nellim met het noorderlicht van deze regio. Het was zelfs de nacht dat we de Aurora-hut huurden. Hoewel er ‘s avonds vlagen waren, stopte de regen om 12.00 uur. De wolken verspreidden zich en er was een ongelooflijke viering van licht tot de ochtend.

In Noorwegen behoren Tromso (je moet ontsnappen aan de stadslichten) en het noorden tot de beste plekken om te kijken. Met andere woorden, er is een situatie als het noorden van de drie landen.

Ondertussen kan het weer in Lapland heel snel veranderen. Plots wordt het bewolkt, plotseling verspreiden de wolken en de open lucht. Alles heeft geluk.

De beste weersvoorspellingen voor de Noordse landen

Zoals je kunt zien, om het noorderlicht te zien, moet je het weer met één oog volgen en de zonneactiviteit met het andere. Ze volgen deze Noorse site, omdat deze over het algemeen goed wordt gebruikt in alle landen van het noorden. Het is ook een goed idee om een ​​auto te huren en op plekken te zoeken waar het weer op drukke dagen geopend is. We hebben het gedaan.

Houd ook je ogen open als de vertrektijd van je vliegtuig in het donker aankomt en je bij het raam zit. Wanneer het vliegtuig voldoende hoogte bereikt, zul je Aurora waarschijnlijk zien als het boven de wolken klimt.

3. Lichtvervuiling

Hoe donkerder de omgeving waarin u zich bevindt, hoe beter u de lichten kunt zien. Dus probeer jezelf zoveel mogelijk te isoleren van de stadslichten. Dit is de reden waarom de meeste Aurora-hotels ver van de stad, in het bos, liggen. Als u een huurauto onder u heeft, krijgt u hiervoor de mobiliteit die u nodig hebt.

4. Vermijd de volle maan

Evenzo is het belangrijk om de datums te kiezen wanneer de lucht zo donker mogelijk is, net als je omgeving. In deze link vindt u een kalender met de fasen van de maan. Het is handig om de volle maan te vermijden.

5. Keer terug naar het noorden en houd uw horizon vrij

Op dagen dat de zonneactiviteit erg hoog is, is het noorderlicht overal aan de hemel zichtbaar. Ze dansen zelfs van daar naar daar. Maar als de activiteit zwak is, verschijnen het noorderlicht, net als de verre lichten van de stad, vaag, bewegen niet en zijn alleen aan de horizon zichtbaar in de richting van het noorden. Daarom, als er een heuvelachtig of bosrijk gebied aan uw horizon is, voorkomt dit dat u kunt zien. Je kunt je gezichtsveld openen door ergens hoog of aan de rand van een meer te gaan.

6. Neem voldoende tijd om de lichten te zien

Hoe meer tijd je aan de Aurora-ring doorbrengt, hoe meer kans je hebt om de lichten te zien. We hebben ook een 10-daagse reis gepland naar Zweden en Finland naar Lapland. Het was een onvergetelijke reis vol met vele prachtige ervaringen. We hadden ook de kans om het noorderlicht te zien op 4 van de 10 dagen. We raden onze route ten zeerste aan: Noorderlichtroute Je kunt ons artikel bekijken.

7. De zonnecyclus

We weten dat haar activiteiten in de zon een ritme volgen dat bestaat uit een cyclus van 11 jaar. Er is activiteit in elke fase van de 11-jarige cyclus, maar wetenschappers zeggen dat gedurende die 11 jaar er momenten zijn waarop activiteit pieken en dalen. Als u uw reis combineert met een van de hoogactieve jaren van de cyclus, kunt u uw kansen op buitengewone uitzichten vergroten.

Maar je hoeft natuurlijk niet te wachten op de piekperiode. We gingen er aan het einde van de cyclus (maart 2019) en toch vertelde onze gids ons dat hij de afgelopen jaren een van de mooiste noorderlichten had gezien. We zagen zelfs verschillende corona’s in de vorm van een kroon.

Elke cyclus is voltooid in 11 jaar, soms kan deze korter of langer zijn. Uit deze tabel kunnen we ook zeggen dat de activiteit in de zon van jaar tot jaar afneemt.

De beste tijd om het noorderlicht te zien

Wanneer moet ik vertrekken

Het noorderlicht is zichtbaar van september tot maart.

Ideale tijd: De algemene mening is dat de beste maanden om naar het noorderlicht te kijken vooral de twee equinox-periodes zijn. Dus september en maart. We konden het wetenschappelijk onderzoek waarop het was gebaseerd niet vinden, maar zelfs de artikelen op de NASA-website zijn zo. Er staat geschreven dat de helling van de as tijdens de equinox-periode de wereld meer openstelt voor het vangen van winden van de zon.

September tot oktober: Als u ervoor kiest om in september of oktober te gaan, zullen de luchttemperaturen gematigder zijn. Omdat de waterlichamen worden bevroren, hebt u de mogelijkheid om de prachtige frames vast te leggen die het noorderlicht reflecteert op het wateroppervlak. Het nadeel van dit seizoen is dat er geen sneeuwniveau vereist is voor winteractiviteiten zoals ijsvissen, ijskarten, etc.

November – januari: De dagen in het Noordpoolgebied worden in de winter korter. Hoe verder naar het noorden, hoe korter het daglicht. Abisko is bijvoorbeeld 4 tot 5 uur glanzend. Dit kan een goede gelegenheid zijn om de Aurora te vangen. Daarom, hoe meer nachten je leeft, hoe groter de kans dat je het noorderlicht ziet. Er is echter geen ruimte voor activiteiten die u overdag kunt doen, die net zo speciaal zijn als de lichten. Het feit dat dit een periode is waarin de sneeuw intenser is, versterkt bovendien de mogelijkheid dat de lucht sluit.

Februari – maart: We kozen voor maart omdat het weer mild wordt, de equinox nadert, de lucht helderder is en de dagen langer worden. Daarom is het een periode die voldoende tijd biedt voor winteractiviteiten die overdag kunnen worden gedaan en de omstandigheden die tegelijkertijd het noorderlicht moeten zien.

April – augustus: In de zomer gaat de zonneactiviteit door, maar de lichten zijn niet zichtbaar omdat de lucht niet donker genoeg is. Dit brengt ons bij het volgende punt.

Duur van dagen in het Noordpoolgebied

Dit is min of meer geldig voor IJsland, maar alle andere noorderlichten kunnen worden getraceerd. U kunt de hoeveelheid daglicht van maand tot maand bekijken. Merk op dat als je ten noorden van de poolcirkel bent, in tegenstelling tot de onderstaande tabel, er 24 uur per nacht rond 21 december zijn.

Bron: Cool Science Dad

Lichten zijn zichtbaar op welk tijdstip van de dag

Over het algemeen zijn de lichten het best zichtbaar tussen 08.00 en 01.00 uur, maar dit kan variëren afhankelijk van de situatie. Soms wordt het zichtbaar zodra het donker wordt en soms kunnen ze je tot laat in de nacht in de kou houden. Tijdens onze reis vertrokken ze eenmaal om 00:00 en gingen ze door tot 06:00 in de ochtend. Dus houd de lucht in de gaten en bekijk zeker de apps waar we het over hebben.

Hoe het noorderlicht met het blote oog zichtbaar is / hoe ze op de foto’s verschijnen

In sommige gevallen kan het menselijk oog de camera’s beter zien en in andere gevallen de camera’s. Het hangt allemaal af van de sterkte van de aurora-activiteit.

De foto’s van de aurora zijn gemaakt met een lange belichtingsmethode. In de volgende vergelijking menselijk oog x camera hebben we het ook over foto’s die op deze manier zijn genomen:

Wanneer er weinig aurora-activiteit is


De dag dat we deze foto namen, was de aurora-activiteit niet zichtbaar met het blote oog, maar toen we hem met de camera namen, zagen we eigenlijk een paar noorderlicht uitkomen . Onze ogen zijn niet gevoelig genoeg om zeer lage lichtniveaus te detecteren, maar camera’s kunnen ze detecteren door lange blootstelling.

Dus als u een lege lucht ziet, neem dan niet meteen aan dat er geen licht is en probeer een foto te maken. Maar natuurlijk moet je de lange belichting en een statief kennen. Als u foto’s bij weinig licht bewerkt, wordt bovendien de foto vervormd (u kunt deze ook zien bij de laatste afbeelding), dus als u een kwaliteitsafbeelding wilt, moet u een goede camera hebben.

Wanneer er aurora-activiteit op laag niveau is

We kunnen nu met eigen ogen zien wanneer de activiteit van Aurora slechts één klik boven het zeer lage niveau is. De lage activiteit lijkt een groene mist of een groene wolk aan de horizon te hebben. Als we het bovenstaande voorbeeld schenken, zien onze ogen (en mooier) vergelijkbaar met de laatste foto. Natuurlijk werken camera’s nog steeds veel beter dan het menselijk oog.

Gematigde Aurora Borealis-activiteit

Het heeft matige aurora-activiteit. (Er is geen wijziging op de foto)

Er zijn hier geen wijzigingen. Er is matige activiteit.

Wanneer je matige aurora-activiteit hebt, begin je nu mooie, duidelijke lijnen te zien, geen groene mist in de lucht. Je kunt zelfs af en toe dansen. De lichten zijn duidelijk zichtbaar voor het blote oog, maar camera’s zijn altijd succesvoller dan het menselijk oog. Matige activiteit, zeer praktisch voor het maken van foto’s, vooral als u in beeld bent. De lichten zijn voornamelijk groen en wit.

Hoge activiteit

https://www.youtube.com/watch?v=k87cx0hakk8

Als je een hoge aurora-activiteit hebt, bereid je dan voor op het visuele feest. De lucht verandert plotseling in deze bewegende beelden van Winamp. Versterkingslichten komen nu uit de horizon, gaan omhoog naar je hoofd en dansen gek. Je kunt verwachten meerdere kleuren tegelijkertijd te zien (meestal groen, wit en roze), maar als je een kroon vangt, heb je ultra veel geluk.

Een fotograaf Oliver Wright, die we daar hebben ontmoet, filmde deze video de dag voordat we in Zweden aankwamen. In Abisko zagen we activiteit op het 1e en 2e coronaniveau in de video. Maar na de derde kroon in de video was het een situatie waar we niet getuige van waren. We hopen dat je zo’n avond zult ontmoeten. Trouwens, het is een regel zoals de regel van Murphy. Je zult zeker een goede nacht een paar dagen voor je aankomst missen 🙂 We hopen dat je beter wordt.

Corona (Corona)

Je ziet corona in de video hierboven. De kroon wordt gevormd wanneer er een ongewoon grote emissie van de zon is. De lucht is van top tot teen verdeeld met een tunnel van licht, en de dingen worden op dit moment gek. Felgekleurde lichten beginnen zich over het gezicht te verspreiden als inkt die in water valt.

Ideaal om te genieten van lichten met veel activiteit, maar moeilijker om te fotograferen. Als je een lange belichting maakt, omdat er veel licht en beweging is, verdwijnen deze felle lichten, in plaats daarvan wordt de lucht groen alsof deze bedekt is met Pril. U moet de lengte van uw lange blootstelling verminderen. Maar deze momenten zijn zo fascinerend dat mensen niet eens foto’s kunnen maken.

Om video’s te maken, hebt u een camera nodig die hoge ISO-waarden aankan en een lens met een diafragma kleiner dan 2.

Kleuren van het noorderlicht

De meest voorkomende kleur van de aurora is groen, maar soms verschijnen ook kleuren zoals rood, roze, blauw en paars.

De kleur van een aurora hangt af van het gas dat in wisselwerking staat met de elektronen van de zon en de hoeveelheid energie die tussen de twee wordt uitgewisseld. Bijvoorbeeld, zuurstof zendt een groenachtig geel licht uit (wat de meest voorkomende Aurora-kleur is); stikstof geeft in het algemeen een blauwe kleur. De zuurstof- en stikstofmoleculen stralen ook ultraviolet licht uit wanneer ze worden gecombineerd. Maar deze kleur kan alleen worden gezien door speciale camera’s of satellieten. Als u geïnteresseerd bent, kunt u het lezen van NASA.

Hoe het noorderlicht te fotograferen

U kunt het noorderlicht niet vastleggen in de automatische modus van uw camera. Plaats uw camera op een statief en pas de instellingen voor lange belichting aan die het meest geschikt zijn voor het huidige licht. Het is niet heel moeilijk, maar het vereist basiskennis van fotografie. Hoe maak je een foto van het noorderlicht U kunt A en B leren van dit werk in ons artikel.

Voorspel en volg het noorderlicht

Aurora app

Er zijn verschillende apps voor het volgen van het noorderlicht. Met deze apps die u naar uw telefoon kunt downloaden, kunt u zien wanneer en waar er activiteit zal zijn. Net zoals naar het weer kijken. De voorspelling is vrij nauwkeurig, maar vertrouw er niet alleen op, houd altijd de lucht in de gaten. Er zijn een paar apps, we zijn erg blij met Aurora en nu zullen we je vertellen hoe het wordt gebruikt.

Hoe gebruik ik de Aurora-app?
Het meest linkse beeld is het beeld van de activiteit die die nacht zou moeten plaatsvinden. De intensiteit van de dageraad van groen naar oranje, van oranje naar rood neemt geleidelijk toe. Als het boven uw locatie verschijnt (de app toont ook uw locatie), hebt u geluk. Vooral als het oranje of rood is, heb je geen honing. Het gekleurde gebied beweegt de hele nacht door.

Onze suggestie is om de factoren te kennen die de intensiteit van de activiteit bepalen en de gegevens zelf te analyseren. De app geeft u informatie zoals de dichtheid en snelheid van de zonnewind. In het algemeen;
– een dichtheid groter dan 3, namelijk de dichtheid van de zonnewind (nT),
– Snelheid groter dan 300 km / u, d.w.z. de snelheid van de zonnewind (p / cc)
– Als u een Bz-waarde van minder dan 0 ziet, kunt u een activiteit verwachten binnen 1,5 tot 2 uur na het zien van deze waarde. Maar onze suggestie, als het groene gebied op de kaart zich op u bevindt, maakt u zich geen zorgen, houd het licht aan. Laat je geluk niet op de voorspellingen. Terwijl we de graphics van onze eerste nacht leerden lezen, kwamen we met onze auto de stad uit alleen omdat we groen hadden en we urenlang naar de lichten keken en de lichten zagen, ook al waren ze niet waren niet erg druk de eerste avond. Zoals Lulea onderaan de ring. Zelfs als de app geen activiteit vertoont, hef je hoofd op en kijk.

Voor het gemak heb ik ook de waarden in de grafieken geschreven.

We hebben ook betaalde apps gebruikt die je onmiddellijk meldingen sturen als er iets gebeurt, maar we zijn er niet erg blij mee. Geen behoefte van ons

Laten we opnieuw benadrukken. Weerrapporten zijn ook belangrijk voor de zichtbaarheid. Onze aanbeveling voor Scandinavië en Lapland: voorspellingen voor Noorwegen. Ze maakten elk uur schattingen.

De beste glazen iglo’s waar u het noorderlicht kunt zien


Aurora-bubbels en glazen iglo’s zijn de beste accommodatieopties voor het bekijken van de lichten. Elk is warm, comfortabel, romantisch en uniek. We kunnen echter helemaal niet zeggen dat dit goedkope accommodatie-opties zijn. Dus als u van plan bent om op dit soort plekken te verblijven, proberen we zoveel mogelijk de voorkeur te geven aan de noordelijke plaatsen wanneer u de kans hebt om het noorderlicht te zien. Hier zijn alle plaatsen die we in dit verband kunnen aanbevelen, De beste glazen hutten en aurorae om het noorderlicht te observeren u kunt vinden in ons artikel.

Wat moet ik dragen

Het noorderlicht is al zichtbaar op de koudste plaatsen ter wereld. Wacht ook een lange tijd buiten en val op om naar de nacht te kijken en peper te zaaien. Je eindigt met getijden tussen het kijken naar de lichten en niet bevriezen van de kou. Je moet 4 tot 5 uur bij -20 ° C doorbrengen, na verloop van tijd worden de lichten mooier en kun je er niet heen. Sommige aurora-tours kunnen ook lang duren. Het is geen grap, je moet het koud hebben met goede apparatuur. Onze suggesties zijn:

– Standaard ski / snowboardcombinaties: Thermisch ondergoed, leggings en tops (wol of synthetisch), fleece, broeken en sneeuwjassen, skisokken.

– Verwarmde inlegzolen: Dit zijn elektrische kachels die je een paar uur warm houden. Je kunt ze ook de hele dag door gebruiken. Je kunt het steeds opnieuw gebruiken omdat ze oplaadbaar zijn. We hadden het niet. We zouden willen dat we het hadden gekocht.

– Handschoenen voor touchscreen: Je handen, gezicht en voeten worden het meest getroffen door de kou. U zult ongetwijfeld veel foto’s willen maken. Maar elke keer dat je je camera uitdoet of je handschoenen uitdoet om je telefoon te gebruiken, verlies je veel warmte. Het ergste is om metalen voorwerpen zoals de camerabehuizing of een statief aan te raken. Op dit moment zijn touchhandschoenen erg handig. Sommige handschoenen verliezen hun aanraakeigenschappen in enkele wasbeurten. Het loont dus om een ​​kwaliteitspaar te kopen.

– Handschoenen met één vinger: Touchscreen handschoenen zijn praktisch, maar ze zijn niet voldoende om alleen de kou te bestrijden. Daarom raden we aan om een ​​handschoen met 4 vingers over de touchscreenhandschoenen te dragen. Wanneer je 4 vingers samen zijn, worden je handen veel warmer.

– Neopreen gezichtsmasker: De meeste mensen hanteren het zonder een gezichtsmasker, maar soms zou je willen dat je het had. U hoeft er geen spijt van te hebben, we zeggen dat u het bij u hebt. Het is al een betaalbaar product.

– Sneeuwtas: Je kunt het je voorstellen als een pak dat je ook op je skikleding draagt. Als u een tour als een fotografie / sneeuwscooter maakt, geven de activiteitenbedrijven u deze combinaties. Ze beschermen zeer goed tegen oefenen en tegen de kou.

– Sorel Boots of Moon Boots: Niet alle winterlaarzen zijn zo beschermend. Sorel laarzen met rubberen neus zijn in dit opzicht de beste. De Moon Boots werken ook goed, maar niet zo goed als zij. Stabiel in ervaring. 🙂

– andere:
Extra batterijen en powerbanks
Als je naar een donkere plek gaat om het noorderlicht te zien, is dit een lantaarn die je voor je ziet.

resulteren

Tijdens de equinox-periode in maart kan een bezoek aan Abisko in Zweden en ten noorden van Saariselka in Finland je kansen vergroten om te zien. Maar uiteindelijk is het allemaal een kwestie van geluk. Helaas is dit werk niet gegarandeerd.

Vergeet niet om de Aurora-app op uw telefoon te downloaden en de weersvoorspelling te volgen van de site die wij aanbieden.

Veel succes bij voorbaat!

We wachten ook op Instagram!

Zie dit bericht op Instagram

Het doel van onze reis naar Lapland was om het noorderlicht te kunnen zien en we zagen de noorderlichtengani in 4 van de 10 dagen dat we met een goede planning en veel geluk verbleven! ✨ We hebben ook vrienden die niet meerdere keren kunnen bezoeken. Het is een grote teleurstelling om daar heen te gaan en te zien (vooral met deze prijzen). Daarom hebben we alle essentiële informatie verzameld die uw kansen maximaliseert om iemand te zien die de droom heeft om het noorderlicht te zien. Ik raad je aan om op te slaan. ✨ Ten eerste kunnen de lichten worden gezien vanuit het gebied genaamd de Aurora Belt. Sommige van de Noordpoolgebieden van IJsland, Canada, Scandinavië, Rusland en Finland bevinden zich in deze boog. Maar dit is niet genoeg. Laten we het hier voor nu parkeren. ✨ Lichten worden gevormd door elektrisch geladen delen die door de zon worden geblazen en gassen in de atmosfeer stimuleren. Hoe intenser en sneller de zonnewind, hoe spectaculairder deze wordt. Aangezien de magnetische polen van de wereld deze deeltjes op twee polen naar het oosten trekken, hoe verder je in de aurora-gordel bent, hoe meer je kunt zien. ✨ Wanneer we statistisch gezien het meest waarschijnlijk september en maart zullen zien. Dus gingen we in maart. ✨ Maar als het weer afwezig is, kun je niets zien omdat de wolken bedekken. Met andere woorden, een kritiek probleem wordt gevonden op de meest open plekken in het noordelijke deel van de aurora-gordel. Omdat Noorwegen bijvoorbeeld aan de oceaan ligt, is het risico op problemen groot. Vanwege de speciale weersomstandigheden in Zweden zijn we daarheen gegaan omdat we waarschijnlijk de lichten van de wereld zouden zien. ✨ Er zijn veel toepassingen; U kunt het tijdstip volgen waarop de lichten aan zijn. In de gids zal ik de naam uitleggen en hoe u deze kunt gebruiken. Over het algemeen intensiveren de lichten tussen 20:00 en 01:00 uur, maar we konden tot 5:00 uur kijken. ✨ Deze baan is echter meestal geluk. Op deze dag moeten zonneactiviteit en het weer helder zijn. We verbleven 3 dagen in Abisko, kwamen er één tegen, maar kwamen 3 andere steden tegen in de Aurora Arch. Ik moet zeggen dat geen van hen zo gek was als we in Abisko zagen. We keken naar iets dat de verbeelding te boven ging. ✨ Dit is een kritisch advies van ons. Als u nog vragen heeft, beantwoorden we deze graag in de opmerkingen. We love you ♥ ️ ✨ # Northernlights #abisko #aurora #sweden #northlight #sweden

Een bericht gedeeld door We are the (@bizevdeyokuz) op

U KUNT OOK INTERESSE hebben

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shares