KLOOSTER VAN SÜMELA, TRABZON | We zijn niet thuis

We wensen ons goede nieuws, het Sümela-klooster, dat op de tijdelijke lijst van UNESCO-werelderfgoed staat, het grootste restauratiewerk in zijn geschiedenis heeft ondergaan, is na jaren eindelijk toegankelijk voor bezoekers. Toen we daar in november 2019 gingen, werd een klein deel geopend, we kwamen net door de deur en konden niets anders zien dan de steiger. De restauratie is nog niet klaar, dus het zal niet overal voor bezoekers toegankelijk zijn, maar degenen die er na mei 2020 naartoe gaan, zullen zeker geluk hebben. We hopen dat ze secties zoals slaapzalen, bibliotheken en kapellen zullen openen.

We raden je aan deze geweldige structuur van dichterbij te bekijken, zelfs als deze niet op je datums is geopend. Het is zelfs indrukwekkend om dit klooster van dichtbij op een steile helling te zien. We zeggen dat je het absoluut op je lijst met plaatsen om te bezoeken in Trabzon moet hebben. Laten we nu op de details ingaan.

Het belang van het Sumela-klooster


Het Sumela-klooster, gebouwd op 1150 meter van de zee en op 300 meter boven de vallei, is een Grieks-orthodox klooster, gebouwd op een steile klif op de hellingen van Montenegro in de Altındere-vallei in de wijk van Maçka tot Trabzon.

Ten tijde van de Byzantijnse keizer was het de belangrijkste school in de regio, waar monniken werden opgevoed. Er werd ook geloofd dat een van de iconen die hier werden gevonden en aanvaard door de apostel Aziz Lukas een wonder had gedaan, en een van zijn heilige geschriften was in het proces van genezing.

Een pelgrimsoord voor christenen

Volgens de legende gaat de Maagd Maria de droom binnen van de priesters Barnabas en Sophronios, die het klooster van Sumela bouwden. In de grot waar het Sumela-klooster vandaag werd gebouwd, vertelt hij dat er een pictogram is gemaakt door de engelen door Saint Lukas. Twee monniken, de ene woont in Istanbul en de andere woont in Athene, komen naar Trabzon zonder elkaar te kennen en vinden het icoon in de grot. Dus door een muur te bouwen bij de ingang van deze grot, maken ze deze plek een kerk. Maak deze plek daarom tot een van de pelgrimsplaatsen die als heilig voor christenen worden beschouwd.

Geschiedenis van Sumela-klooster

Er zijn veel geruchten over het Sumela-klooster. Het gebouw zou zijn gesticht door twee priesters genaamd Barnabas en Sophronios ten tijde van de Byzantijnse keizer Theodosius I (375-395). Het gebouw werd vervolgens gerepareerd en vergroot door keizer Justinianus in de 6e eeuw.

Sumela-klooster krijgt zijn huidige uiterlijk in de 13e eeuw. Van het Prinsdom Trabzon Comnenos opgericht in de vroege 1200s, III. In Alexios (1349-1390) werd het klooster belangrijker en werd het een belangrijk bedevaartsoord.

Wat de Ottomaanse periode betreft, raken de sultans die aan het hoofd kwamen Sumela niet en verlenen hier enige voorrechten. Yavuz 1. Selim presenteert twee grote kaarsen aan het klooster en Fatih Sultan Mehmet vaardigt een decreet uit dat het aanraken van het klooster verbiedt.

In de 18e eeuw werden veel delen van Sumela gerenoveerd en sommige delen waren met fresco’s versierd. In de 19e eeuw werden extra gebouwen gebouwd voor het klooster. Deze periode is de meest stralende periode van het klooster. Uiteindelijk werd het klooster in beslag genomen tijdens de Russische bezetting tussen 1916 en 1918 en werd het na 1923 volledig leeggemaakt.

Vervolgens, in 1931, onderhandelt de Griekse premier Eleftherios Venezelos, premier van Turkije Ismet Inönü, met de beroemde iconen en heilige voorwerpen, genomen uit het Benaki-museum in Athene. In 1952 werd een nieuw klooster met de naam Sumela-klooster gebouwd in Veria, en het pictogram en de heilige overblijfselen van het museum werden naar het nieuwe klooster verplaatst.

Architecturale en restauratiewerken van het klooster Sümela


Een groot complex met 72 kamers

Het Sümela-klooster, dat is opgenomen in de “Tijdelijke lijst van cultureel erfgoed van de UNESCO”, bestaat uit een totaal van 72 kamers buiten de belangrijkste rotskerk, verschillende kapellen, een keuken, studentenkamers, een pension, een bibliotheek en een heilige bron.

Je komt het klooster binnen via een lange smalle trap met 100 treden. Er zijn bewakingskamers direct naast de voordeur. Dan verwelkomt de binnenplaats u. Aan de linkerkant, de grot, die de belangrijkste eenheid van het klooster vormt en is omgetoverd tot een kerk versierd met fresco’s, heeft kapellen en aangrenzende kloostergebouwen. Rechts de bibliotheek. Het gedeelte dat de voorkant van de helling bedekt, bestaat uit de monniken- en gastenkamers.

fresco’s
Sommige van de kloosterfresco’s werden op tijd van hun locatie verwijderd, maar de resterende delen werden uit de Bijbel gehaald. Delen van het leven van Jezus en de Maagd Maria, Hz, Adam en Hz Het is wel te verstaan ​​dat er taferelen zijn van de verdrijving van Eva uit de hemel na de consumptie van de verboden appel.

Een nieuwe geheime gateway ontdekt
Tijdens de restauratie en landschapsarchitectuur van het klooster, dat in september 2015 begon en ongeveer 3,5 jaar duurde, een kapel met de voorstelling van “hemel en hel” en “dood en leven ‘afgebeeld in de rechterbovenhoek van het noordelijke dak werd bereikt door een geheime doorgang die pas vandaag is binnengekomen. . Bovendien werden ook de “hanks room” en de “observatiekapel”, die dienst deden als politiebureau, opgegraven.

Onder de genomen maatregelen zijn werken zoals de ingebruikname van de aquaducten en de trappen die leiden naar het klooster, het schoonmaken van ongeveer 4.000 ton rots en de ontwikkeling van het 300-meter pad.

Klaar om naar Sumela klooster te komen

Vazelon-klooster en Aya Varvara

Het Vazelon-klooster is een ander belangrijk klooster in dezelfde vallei als het Sümela-klooster. Het is een klooster dat al vóór het Sumela-klooster is gemaakt en is opgedragen aan de profeet John. Omdat het een plaats is die al 100 jaar verlaten is, is het verwoest. We hopen dat deze plek snel zal worden hersteld, maar er is nog geen poging gedaan. Standplaats Klik door naar.

Op weg naar Sümela is er nog een belangrijke structuur op het punt waar de voertuigroute eindigt. Dit is de Aya Varvara-kerk. De kerk, waarvan de restauratie kort geleden is voltooid, vertelt het verhaal van het tegenoverliggende Sumela-klooster. Standplaats Klik door naar.

Andere plaatsen om te bezoeken in Trabzon


Neem jezelf voor andere plaatsen om te bezoeken in Trabzon als volgt: Plaatsen om te bezoeken in Trabzon

Wat te eten, waar te eten in Trabzon voor smaken om te proeven

Informatie over het bezoek aan het Sumela-klooster

Nadat je Sümela op een bepaalde locatie met de auto hebt bereikt, bereik je het door een pad door het bos te volgen. Dan, om de ingang van het klooster te bereiken, moet je een steile en smalle ladder met 100 treden beklimmen.

Bovendien moeten we vanaf de voorkant vermelden dat de delen van het klooster die momenteel open zijn voor bezoekers, niet de meest interessante plaatsen in het klooster zijn. Ze laten je al zien wat je binnen zult zien voordat je een kaartje koopt. De horecagelegenheden worden naar verwachting in mei 2020 geopend, maar controleer voor vertrek.

Ingang van Sumela-klooster

De museumkaart is geldig.

Openingstijden van het klooster Sümela

Zomer termijn: 1 april – 1 oktober Openingstijd: 08.00 uur Sluitingstijd: 19.00 uur

Winter sessie: 1 oktober – 1 april Openingstijd: 08.00 uur Sluitingstijd: 17.00 uur

Sluitingsuren zomer / winter ticket office: Zomerperiode: 18:45 Winterperiode: 16:45

Elke dag open.

Waar is het Sumela-klooster?

Sumela-klooster ligt op 47 km van het centrum van Trabzon. Het dorp Altındere, waar het klooster zich bevindt, ligt 16 kilometer ten oosten van Maçka. adres: Altındere, 61750 Maçka, Trabzon telefoon: (0462) 326 07 48
Standplaats Klik door naar.

Vervoer naar het klooster van Sümela

Om hier te komen, moet je eerst naar de wijk Maçka van Trabzon gaan en vervolgens naar het dorp Altındere. Omdat de wegen geasfalteerd zijn, kun je heel comfortabel met je auto komen. Als u geen privévoertuig heeft, vertrekken minibussen vanuit het centrum van Maçka. Er zijn ook deze minibussen.

Ga naar een restaurant


Er is een café op de foto van de rokken van Sümela, die zich op de helling van de berg bevindt, maar als je uit het centrum van Trabzon komt, moet je de cheesecake van Bozo proberen, de beroemde pid van Trabzon in Sürmene.

U KUNT OOK INTERESSE hebben

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shares