This page has moved to child porn ENDULUS EMEVI-STAAT | We zijn niet thuis – Welcome to Blog – Reisgids – Home Decor

ENDULUS EMEVI-STAAT | We zijn niet thuis

Andalusië bleef ongeveer 800 jaar onder invloed van de Arabieren. Het effect lijkt altijd heel duidelijk. Hier wordt gezegd dat de islam zijn meest briljante periode heeft doorgemaakt en zelfs aan de wedergeboorte is begonnen.

Als u zegt: “Waarin verschilt Andalusië van de rest van het katholieke Spanje en waarom is het autonoom?”, Moeten we een beetje teruggaan om dit uit te leggen. Laten we het nu doen.

Waar is Andalusië?

Andalusië is de regio van Zuid-Spanje, die enige tijd werd gevormd onder invloed van de Arabieren en vervolgens de dominantie van de christenen herwon.

Deze regio, die vele steden zoals Malaga, Granada, Cordoba omvat en sinds 1980 een autonome status heeft, is de grootste regio in Spanje qua bevolking.

De taal van de regio is Spaans met het Andalusische dialect. Het is zelfs mogelijk om te zeggen dat het Spaans dat in Latijns-Amerika wordt gesproken met de naam “Nieuwe Wereld” afkomstig was van de Andalusiërs die in de 16e en 17e eeuw uit deze regio emigreerden.

Waar komt de naam Andalusië vandaan?

Er wordt aangenomen dat de naam Andalusië, Andalusië, werd geleend van de Vandalen die zich hier in de 5e eeuw vestigden. Maar in de huidige zin lijkt Andalusië de naam te zijn die aan de regio is gegeven onder invloed van de Arabieren van het Iberische schiereiland tussen 711-1492. Omdat de regio tot 1492 in moslimhanden bleef, is hier een intense Arabisch-islamitische invloed voelbaar.

Oprichting van de Andalusische staat Umayyad

Rood: Abbasids, Violet: Andalusische staat Umayyad. Bron: YouTube / Epimetheus

De Umayyad-staat, die in de 7e eeuw heel Noord-Afrika veroverde en in de hoofdstad Damascus lag, veroverde het hele schiereiland in korte tijd door het Iberisch schiereiland te bereiken, dat in handen was van de Visigoten in de vroege 8e eeuw . Andalusië wordt geregeerd door de gouverneurs gestuurd door de Umayya tot 750.

Damascus wordt een gevaarlijke plaats voor de Umayyad-dynastie wanneer de Abbasids de Umayyad-dynastie omverwerpen. Abdurrahman bin Muaviye, de enige overlevende prins, vluchtte naar Damascus in Andalusië, en een geheel andere periode begon toen hij zichzelf tot een Umayyad-emir verklaarde.

Na Muaviye, waardoor de stad Cordoba (Kurtuba) de hoofdstad werd, gaat Andalusië een zeer heldere periode in. Met name de stad Cordoba wordt een van de drie belangrijke wetenschappelijke en artistieke centra van de wereld met Bagdad en Constantinopel. Stedenbouw en stedelijke cultuur ontwikkelen zich enorm. De Sefardische Joden, die in de landen onder de soevereiniteit van de Andalusiërs leefden, leefden hun meest briljante tijdperk in die tijd.

Instorting van de Andalusische staat Umayyad

De soevereiniteit van de Andalusische Umayyaden in de regio ging door tot het begin van de 11e eeuw. Al in 1031 eindigde het kalifaat en het grondgebied van Andalusië is verdeeld in talloze onafhankelijke statisten. Deze statistieken beginnen te botsen. Spaanse christelijke staatslieden, die profiteren van deze conflicten, lanceren ook aanvallen. Dit versnelt de Reconquista, wat “herovering” in het Spaans betekent, en de invloed van de islam in Spanje verzwakt.

In 1492, met de val van de staat Beni Ahmer, eindigde 781 jaar islamitische soevereiniteit in Spanje. In de volgende periodes werden moslims, Moorse joden en sefardiem uit de regio verdreven en onderworpen aan gedwongen migratie.

Ontdek de nieuwe wereld

Een ander resultaat van Conquest is de ontdekking van Amerika. Terwijl er tijdens de Arabieren veel kleine christelijke koninkrijken op het grondgebied van Spanje waren, werd het koninkrijk dat Al Hamra, de laatste vesting van de Arabieren, verlaten en werd het land onder hen verenigd als een enkel koninkrijk. Om de expedities van Christopher Columbus te financieren, vinden de Andalusiërs Amerika. Spaans, dat nu wordt gesproken in Latijns-Amerika, is ook verdwenen uit Andalusië.

Van Andalusië tot de Renaissance

Sevilla, Alcazar-paleis

Sommige historici zeggen dat de Renaissance, die in de 15e en 16e eeuw in Italië begon en zich over de hele wereld verspreidde, al in de Andalusische periode in Spanje was begonnen. Omdat er in het Umayyad-tijdperk zo’n opeenhoping en een dergelijke ontwikkeling was in de wetenschappen, kunst, filosofie en vele andere gebieden dat Andalusië de wereld voor was.

In de 15e eeuw in Italië, terwijl architectuur en kennis van de oudheid werden gewaardeerd, had Andalusië deze waarden nog steeds. De opkomst van de Renaissance in de steden van Andalusië in de zin die we vandaag de dag gebruiken, vond natuurlijk plaats tijdens de christelijke monarchieën. In steden als Sevilla, Granada en Cordoba heeft het zijn plaats ingenomen met idealen van harmonie en klassieke proporties in een architectuur gedomineerd door kolommen en vormen zoals de Renaissance, het plein, de cirkel en de driehoek. In het bijzonder manifesteren veel Andalusische Renaissance-gebouwen zich in de vorm van herenhuizen en stadspaleizen met elegante binnenplaatsen met twee verdiepingen. Veel van deze herenhuizen en paleizen dienen nu als musea of ​​hotels.

De 18e eeuw was de periode waarin de barokperiode, een van de meest bloeiende periodes in Andalusië, een hoogtepunt bereikte. Tijdens deze periode worden fantasievolle gevels en kleurrijke interieurs gezien. Sevilla valt vooral op omdat het waarschijnlijk meer barokke kerken per vierkante kilometer heeft dan welke stad ter wereld ook. Granada en Cordoba volgen hem.

U KUNT OOK INTERESSE

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

shares